Jdi na obsah Jdi na menu
 


Už sa fašank krátí

14. 3. 2014

V neděli se už tradičně vydal na obchůzku historickou částí města fašankový průvod. V ideálním, téměř jarním počasí rej masek, muzikantů a tanečníků ze souborů Olšava, Oldšava, Rozmarýn, Jakub a Olšavěnka doprovázel rekordní počet diváků.

 

DSC_4521.JPG

Trasa obchůzky byla letos poněkud pozměněna. Začínalo se u Domu kultury, odkud fašančáři zamířili přes park k restauraci Balkán, odtud pak na stadion "ke Karlovi", dále k brodské zvonkohře, kde Olšaváci dokonce za vyzvánění zvonků představovali na ochoze budovy živý orloj. Průvod pak ulicí Hradišťskou přešel k náměstí a odtud k Hotelu U brány. Pokračoval kolem chrámu M. J. Husa do Židovny, odtud na Moravskou k hotelu Monde, předposlední zastávkou byl hotel Kounic a poslední Pizzeria Dublin. Pak už následovalo tradiční přijetí na radnici (tedy před radnicí) u starosty Patrika Kunčara, který fašančárům dal povolení k pohřbení basy Barbory Skřípalové na zahradě Panského domu.

Basa byla za velikého slzení (byly to slzy smíchu nad vyvolávkami souborů) pohřbena, koblížky a milosti dojedeny a slivovička dopita. Už sa fašank krátí, už sa nenavrátí...

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář